Om TIC programmet

Tic programmets baggrund

fra-studerende-til-psykoterapeut

Sådan foregår det

Gruppeundervisning, diskussioner og gruppeøvelser.

TIC-kurset er et 8-ugers kursus med ugentlige sessioner af 2 timers varighed, som indeholder undervisning, diskussioner og små gruppeøvelser.

Derudover er der hjemmearbejde af 20-30 minutters varighed dagligt, seks dage om ugen. Hjemmearbejde hjælper til at integrere compassion i dagligdagen og opbygge en vane for regelmæssig træning/praksis i compassion.

Ved fuld deltagelse i kurset udstedes der kursusbevis.

Sindet kan trænes

TIC-kurset er udviklet ved Aarhus Universitet, Dansk Center for Mindfulness. Kurset er udviklet på baggrund af de mange års erfaring, som centret har med undervise i compassion og mindfulness-baseret træning.

Kurset er udviklet som et program, der giver en god introduktion til træningen af compassion og kærlig venlighed for os selv, vores kære og andre mennesker i verden, og som kombinerer traditionelle buddhistiske compassion-praksisser med vestlig psykologisk tænkning og forskning.

Træning i compassion - også i dagligdagen

På baggrund af vores viden og erfaringer med at undervise i Compassion Cultivation Training (CCT, udviklet ved Stanford University) har vi udviklet TIC-programmet, som vi mener, bedst understøtter compassion-træningen. Programmet bygger på de samme principper som i CCT-programmet, men der er større fokus på at lære kroppen at kende og vide, hvordan den reagerer, når man eller en, man holder af, lider.

Der er større fokus på at trænen evnen til at vide, hvornår man reagerer i empatisk lidelse (ens egen overvældelse af den lidelse, der er til stede), samt hvordan man kan anvende træningen i de daglige svære situationer, som alle mennesker står med, store som små. Der er ligeledes større fokus på de barrierer, der kan opstå, når man starter compassion træningen.