Hvorfor vælge Ruben Instituttet?

Hvorfor vælge uddannelsen på Ruben Instituttet?

Der er mange grunde til at vælge uddannelsen på Ruben Instituttet. Først og fremmest hvis du ønsker en uddannelse baseret på compassion og oplevelsesorienteret psykoterapi i en neuroaffektiv ramme, hvor praktisk arbejde og personlig udvikling er i fokus, som en del af den teoretiske baggrund.

Men også hvis du samtidig ønsker en uddannelse der lever op til og kontinuerligt følger udviklingen af psykoterapi i både Danmark og udlandet og som organisk inkorporerer et højt teoretiske niveau hvor også forskning og terapeuten som forsker i egen praksis indgår. Desuden er uddannelsen godkendt af Dansk Psykoterapeutforening. 

 

En unik uddannelse

Desuden er uddannelsen på Ruben Instituttet unik på flere måder. Som den eneste i Danmark er uddannelsen opbygget således, at du undervejs opnår grundelementer der er adgangsgivende eller meritgivende til nationalt og internationalt anerkendte uddannelser og efteruddannelser efter de 4 års studie.

En yderligere grund til at vælge uddannelsen er, at uddannelsen har et sammenlagt tidsforbrug på 1600 underviserbesatte lektioner. Du skal derfor være indstillet på at uddannelsens tidsforbrug er mere omfattende end sammenlignelige psykoterapeutuddannelser og certificeringskrav (750 klokketimer / 1000 lektioner) i Dansk Psykoterapeutforening, da uddannelsen indeholder 600 lektioner mere end disse krav. Dette er fordi vi vægter praksistræning, personlig udvikling og personlige processer højt, men samtidig har stort fokus på det teoretiske og refleksive niveau.

Dog er den vigtigste grund til at vælge Ruben Instituttet, hvis du kan mærke et match mellem dig og uddannelsens grundholdning i compassion, samt at du kan stå inde for de værdier og den tilgang der tilbydes på Ruben Instituttet.

Uddannelsen indeholder som den eneste i Danmark en samlet kombination af adgangsgivende eller meritgivende undervisning til:

Uddannelsen inderholder 8 ugers Træning i Compassion (TIC) der er en del af adgangskravet til Compassion for Professionelle på Århus Universitet

Uddannelsen indeholder træning der giver level 1-4 anerkendt af The Internationale Focusing Institute.

Uddannelsen indeholder træning  i emotionsfokuseret terapi (EFT) der lever op til kravene for level 1 og 2 (1. og 2. level ud af 3, af level A) i EFT igennem International Society for Emotion Focused Therapy.  Level 3 kan tilkøbes efter endt uddannelse og du har dermed mulighed for at opnå level A accepteret i International Society for Emotion Focused Therapy.

Studerende som har gennemført de første 2 år af uddannelsen på Ruben instituttet kan få merit for 16 ud af 20 dage på bodynamics foundationuddannelse. De har herefter mulighed for at deltage i et 4 dages efteruddannelseskursus hos Bodynamic International, hvorefter de kan gå op til foundation eksamenen og få et eksamensbevis for bestået foundationuddannelse. Denne er herefter adgangsgivende til practitionerdelen af Bodynamics psykoterapeutuddannelse , såfremt den studerende ønsker at fortsætte sin uddannelse hos Bodynamic.

Uddannelsen indeholder træning i Fascial Flow, der er potentielt adgangsgivende til grunduddannelse i Fascial Flow hos Best Flows.

På uddannelsens sidste år undervises der specifikt i klinikvejledning. Denne del afsluttes med en mindre eksamen, hvor viden om klinikvejledning afprøves. Der udstedes separat bevis for gennemførelse af klinikvejledning, som dog er en obligatorisk del af uddannelsen. Kursus i klinikvejledning er krævet for senere at kunne blive momsfritaget som psykoterapeut af Skat.