Introforløb til uddannelsen

Drømmer du om at blive psykoterapeut?

Bliv psykoterapeut københavn

Stå stærkt i dig selv

Vi inviterer dig til at drømme dig ind på uddannelsen her på Ruben Instituttet, hvor vi på fire år giver vores hold en solid og fantastisk rejse, der vil sætte dig i stand til at arbejde som selvstændig psykoterapeut eller bruge uddannelsen i dit nuværende arbejdsliv. Du kan også vælge at gå på uddannelsen med fuldt fokus på at dykke ind i den meste vidunderlige personlige rejse, man kan forestille sig.

Du kan starte med et introforløb over 2 dage. Der er introforløb introforløb d. 13.-14. april 2024. Læs mere herunder.

Drømmer du om at arbejde med andre mennesker i et professionelt perspektiv?

Det bliver en rejse, viden, erfaring, du kan bruge når som helst, hvor som helst. I enerum med dig selv, i det dybe og ægte møde med et andet menneske, i din afsøgning af, hvor dine værdier ligger, hvad der betyder noget for dig og hvilke pejlemærker du har for dit liv.

Uddannelsen på Ruben Instituttet består af skarp faglighed, central viden, arbejde krop/psyke, masser af praksiserfaring og supervision. Alt krydres med musik, landskaber, dans og bevægelse, billeder, drømmearbejde, fortællinger, meditationer, poetiske input og træning i dyb væren.

Det er en uddannelse, der skal bruges for at blive til noget. Som en cykel, der først er helt rigtig god, når den er blevet slidt og kendt af dig – eller som et venskab, der blot bliver bedre og dybere med tiden – med alle de øjeblikke, oplevelser og møder der har været.

Hver dag, uge, måned og år fører den mere med sig, og du vil opdage, når vi siger tillykke til dig som ny kollega, den dag du eksamineres, at du har været gennem fire meget betydningsfulde og dybt meningsgivende år.

Som menneske vil du stå anderledes stærkt og ægte. I hverdagen, i dit arbejdsliv og under de livskriser, som vi alle skal igennem som faser i et ægte følt liv.

Hver eneste af os bærer kimen til noget stort, og sammen kan vi udrette vidunderlige ting. Vores mål på Ruben Instituttet er ikke blot at uddanne kommende psykoterapeuter – det er også at skabe en strømning, der bærer compassion, ægte møder og virkelig gode spørgsmål til dit liv, til samfundet og til verden.

En eksamineret psykoterapeut arbejder i meget forskellige felter; fx kan du

  • etablere egen praksis – her lever du af at være psykoterapeut; har egne klienter og går til regelmæssig supervision. At leve af egen praksis betyder også, for de flestes vedkommende, et arbejdsliv med løbende efteruddannelse. Du specialiserer dig efterhånden i den ekspertise, du brænder for.

  • bruge uddannelsen til at styrke din karriere. Mange psykoterapeuter bruger deres uddannelse til at få en anden position på deres arbejdsplads, eller til at skifte karrierespor. Det bringer en enorm styrke mellemmenneskeligt at have denne uddannelse med sig. Det kollegiale samarbejde, samarbejdet med bestyrelsen eller ledelsesmæssigt bliver helt anderledes stærkt og solidt funderet. Din måde at møde og tackle konflikter samt udviklingsarbejde på vil være præget af ro og et stærkt drive ind i konstruktiv inklusion.

  • bruge uddannelsen til at blive en klogere, stærkere og væsentlig mere resiliens udgave af dig selv. Du lærer at lytte til dig selv – også de dybder, du i dag ikke kender og som måske nogle gange spænder ben for dig – og navigere i nuet med stærk forankring i dybe værdier, klar over hvem du er som menneske, og hvad der gør dig godt.

Lige gyldigt hvad du ønsker at bruge din uddannelse til, og hvad den kommer til at udfolde i dit liv, er vi helt, helt sikre på, at du vil være dybt glad for din beslutning og investering. Og vi ved, at du vil føle, din verden er blevet større og rigere, når du afslutter din tid på Ruben Instituttet.

Smagsprøve – meld dig til et af vores introforløb!

Har du lyst til at mærke, hvordan det er at være på Ruben Instituttet, få ny viden om psyke og krop og dykke ind i den verden, vi arbejder med?

Vi har skabt et introforløb, hvor du på to dage bliver introduceret til denne super fascinerende verden. Du kommer til Ruben Instituttet fra kl. 10 til kl. 17 i to dage, hvor vi giver dig noget med, der giver dig ny indsigt – og mere viden om hvad en psykoterapeutuddannelse fra Ruben Instituttet kan og vil give dig.

På vores introdage vil vi arbejde med fx compassion, den oplevelsesorienterede psykoterapi, mindfulness, og relatere det til dig, dit liv og din måde at opfatte dig selv på.

Vores introforløb er en åben mulighed for at snuse til det at studere her på Ruben Instituttet. Du vil opleve vores måde at formidle på, og vores måde at arbejde på, når vi sammen skal undersøge hvad den formidlede viden kan. Du vil få en fornemmelse af nogle af vores undervisere, og en fornemmelse af hvad dette studiemiljø kan.

Læs mere og ring eller skriv for at melde dig til – vi glæder os til at byde dig velkommen.

Når du har været med på et introforløb vil du helt sikkert kunne mærke, om Ruben Instituttet er det du søger!

Program for introforløb

DAG 1

10.00 – 10.15: Mindfulness så vi alle kommer mere til stede i kroppen.

10.15 – 10.30: Gennemgang af dagenes forløb.

10.30 – 11.00: Præsentation af deltagere og undervisere.

11.00 – 12.00: Præsentation af compassion som grundholdning. Øvelse med empati vs compassion samt udveksling i gruppen.

12.00 – 13.00: Snak om compassion som nødvendighed i terapeutisk arbejde. Øvelser i nærvær samt det at lytte.

13.00 – 14.00: PAUSE

14.00 – 15.00: KROPSØVELSE så vi kommer til stede i kroppen efter pausen. Øvelse.: Tre møder omkring kontakt. Tegning.

15.00 – 16.45: Præsentation af den neuroaffektive model. Krop/sanser – følelser/emotioner – tanker/forestillinger. Øvelser og eksempler.

16.45 – 17.00: Mindfulness

DAG 2

10.00 – 10.15: Mindfulness så vi alle kommer mere til stede i kroppen.

10:15 – 10:45: Tanker/proces siden i går?

10.45 – 12.30: ”Vi skal have fat i det for at kunne slippe det” Udgangspunkt: Hvad har bragt mig her? Præsentation af arbejdet med genogram, livshistorie, tidslinje mv. Øvelse: Støtte og opbakning Øvelse: Feminin og maskulin – mor og far.

12.30 – 13.30: Oplevelsesorienteret psykoterapi – ”Hvad er det”?Fænomenologi mv. Kort om Rogers kernebetingelser og lidt om positiv anerkendelse. 

13.30 – 14.15: PAUSE

14.15– 15.00: Snak om hvad der er sket/sat i gang hos dig på disse to dage.

15.00 – 15.45: Terapi demonstration

15.45 – 16.45: Snak om uddannelsen

16.45 – 17.00: Mindfulness og på gensyn.

Tid, sted og pris

Introforløb til den 4-årige uddannelse til oplevelsesorienteret psykoterapeut

Amagerbrogade 30 5. sal

Tidspunkt: 10.00 – 17.00 lørdag og søndag.

Der er kaffe, te og vand samt frugt og lidt mundgodt til pauserne.

Pris.: kr. 600,-

Tilmelding og datoer

Tilmelding på kontakt@rubeninstituttet.dk

HUSK at skrive navn og telefonnummer.

Næste introforløb er:

Lørdag d. 01.06.2024 og søndag d. 02.06.2024

Du kan også tilmelde dig via telefonen på nummer 93 30 30 05.