Ruben Instituttets historie

Ruben Instituttets historie

teoritisk-grundlag-psykoterapeutuddannelsen

Om Ruben Instituttet

Ruben Instituttet er grundlagt af Erik Lassen. Erik startede Ruben Instituttet i 2018 først som kursus- og terapiudbyder, hvor der blev lagt væk på compassion og oplevelsesorienteret tilgange.

Siden kom den 4-årige uddannelse til og instituttet udbyder således en 4-årig uddannelse til psykoterapeut, stadig baseret på compassion og oplevelsesorienteret psykoterapi. Ånden på Ruben Instituttet er nærværende, kærlig og medfølende, hvilket går igen i uddannelse, kurser og terapeutiske tilbud.

Erik Lassen startede sin rejse i psykoterapi tilbage i 80’erne og har siden da ikke forladt faget. Ruben Instituttet bygger på Eriks mangeårige erfaring, engagement i faget og på compassion som livsholdning, der til stadighed bliver udviklet i samarbejde med undervisere og studerende.

Både tradition og udvikling

Den 4-årige uddannelse er skabt med det formål at kunne rumme og leve op til de stigende krav der er til psykoterapeutuddannelser, men samtidig bibeholde de klassiske terapeutiske dyder i procesarbejde, terapi som håndværk og uddannelse som mesterlære. På Ruben Instituttet tror vi, at man får de dygtigste terapeuter ved selv at gå vejen. Således er Ruben Instituttet inspireret af den nyeste udvikling indenfor psykoterapi i Danmark og udlandet, men med rødder dybt placeret i tradition og velafprøvede metoder.